5 Haz 2011

E-Tiracet=Drop Shipping ve Network Marketing Sistemleri Hakkında

İnternet çağımızın en önemli reklam araçlarından biridir. Zira ürünü talep eden alıcılara, müşterilere ulaşmanın en kolay ve en avantajlı yoludur.
Bu özelliği ile internet, kaçınılmaz olarak en büyük ticaret sahasıdır.
Her gün milyonlarca çeşit ürün milyonlarca alıcı tarafından rağbet görmekte ve alış-verişi yapılmakta.
Bu alış-verişten milyonlarca lira para akışı sağlanmaktadır.

Günümüzde e-ticaretin çeşitli yolları mevcuttur. Bu yazıda bunlardan ve bunların olumlu-olumsuz yönlerinden söz etmeye çalışacağım.


Özellikle Amerikada çok büyük ilgi gören ve dünyada büyük bir hızla yayılmakta olan Drop Shipping sisteminden söz edelim.

Drop Shipping kısaca, toptancının stoklarındaki ürünleri sizin yerinize alıcılara kargoladığı, sizin sadece ürünün tanıtımını yaptığınız bir sistemdir.
Bu sistemde alıcı ürünü talep ettiğinde siz toptancıdaki hesabınıza girerek sizden ürünü talep eden alıcının adını, adresini sisteme girip ürünün alıcıya kargolanmasını sağlarsınız.

Alıcı bu ürünün toptancıdan geldiğini bilmez. Siz kargolama, stoklama, abalajlama gibi işlemlerle uğraşmazsınız.
Tanıtımını yaptığınız ürünlerin fiyatlarında, toptancıdaki fiyattan ekstra olarak belli bir miktarda kâr koyarsınız ve çeşitli satış sitelerinde ilan verirsiniz.

Bunun en önemli uygulamaları E-Bay üzerinden yapılmaktadır. Türkiyedeki örnekleri; Gittigidiyor.com, Sahibinden.com ve benzerleri...
Bu iş ile ilgilenen binlerce insan anlaştıkları toptancı firmaların stoklarındaki ürünleri E-Bay.com, Gittigidiyor.com, Sahibinden.com gibi sitelerde tanıtımını yapar ve talep eden alıcılara rahatlıkla ulaşabilme imkanı sağlarlar.

Ayrıca ürünlerinizi kendi yapacağınız internet sayfalarında da tanıtabilir bunların satışını gerçekleştirebilirsiniz.
Halihazırda E-Bay gibi milyonlarca aktif üyesi bulunan sitelerde ilan vermek çok daha mantıklıdır.

Evet oldukça basit bir mantığı var bu sistemin ve bunun yanında ciddi anlamda bu işle ilgilenenler için bir geçim kaynağıdır.

Bunu şuna dayanarak söylememiz mümkündür:


    *  Her gün ebay’de 69 milyon kullanıcı 59 milyon $ harcıyor.

    * Çoğu ebay satıcısı işini evden yürütüyor ve sayfa üzerinde porselen bebeklerden Elvis Presley’in bir tutam saçına, $100.000’lık Mercedes arabadan 5 milyon $’lık yazlık evlere kadar ürün satışları yapılıyor.

    * Her günün her dakikası 150 yeni ürün satış için listeleniyor ve yine her dakika ürünler 500 teklif alıyor ve yine her dakika 7 kullanıcı ebay’e üye oluyor.

    * Anlık olarak ebay’de 18.000 kategoride toplam 12 milyon açıkarttırma bulunuyor

    * Her gün 2 milyon adet yeni ürün satışa sunuluyor

    * Ebay’de her yıl bilardo masaları satarak 5 milyon $’lık satış yapan bir firma bulunuyor. Bu firma ebay üzerinden yaptığı işlerin çok kârlı olması nedeniyle satış yaptıkları mağazayı kapatmış bulunuyor.


Ulaşabildiğim 6 sene önceki istatistiklerdir bunlar. Şimdiki halini siz düşünün.

Bu sistemin avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda vardır:

-Tanıtımını yaptığınız bir üründen kâr elde etmeniz önemlidir. Bu anlamda tek tek satış bazen maliyetli olabiliyor. Özellikle eğer satıştan dolayı vergilendireme, stopaj gibi kesimler gerçekleşiyorsa bunların hesabını yapmalısınız.

-Alıcı bu sistemde ürünün toptancıdan geldiğini bilmez. Muhatap olarak sizi alır.
Bu yüzden kargoda çıkacak bir problemden siz sorumlu olursunuz. Bu nedenle anlaştığınız Drop Shipping firmasının güvenirliği çok önemli. Anlaşma yapmadan önce iyi bir güvenlik soruşturması yapmalısınız.

-Bir önceki madde de değinildiği üzere güven mevzusu önemlidir. Zira siz ortaya kendi referansınızı koyarsınız.

-Envanter yönetimi yapazsınız. Ayrıca ürünün stok durumu problem yaratabilir.

Eğer bu işi ciddi anlamda yapmak istiyorsanız yada düşünüyorsanız, işe başlamadan önce sağlam bir araştırma yapmalı ve önceden referansları olan güvenilir bir firma ile çalışmalısınız.
Drop Shipping işini kendim bizzat yapmadım bu yüzden size herhangi bir firma öneremem lakin tanıtımlarınızı yapabileceğiniz bir kısım sayfaları ve yöntemleri yukarıda açıkladım.

Faydalı olması dileği ile...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com