5 Haz 2011

Kurda Emanet Edilmiş Halk / Kurt İle Dost Olmuş Çoban...


Kurda Emanet Edilmiş Halk / Kurt İle Dost Olmuş Çoban...


Güneydoğuda halk tam bir pisikolojik kuşatma altında.
Eşkıyanın bir kararıyla esnaf istemeye istemeye, ekmek teknesi olan, çocuğunun rızık kapısı olan dükkanlarını günlerce kapatmak durumunda kalıyor.
Halk o eski günlerin korkusunu hala üzerinde taşımakta...

Bilmeyeniniz çoktur eminim. Eskiden eşkıya şehirde kol gezerken omzundaki silahıyla dükkanları tek tek dolaşır ve kapattırırdı kepenkleri. Sıkıyorsa kapatma! Kapatmazsan eğer, bir gece ansızın çoluğunun çocuğunun önünde evinden yaka paça alınır sözde halk(!) mahkemelerine götürülürsün ve bir daha senden haber alınmaz... Yada kimi zaman direkt kapında vurulursun, kanın evin kapısına damgalanır...

Yine bir çoğunuzun haberi yoktur eminim. Bu alçak harekat hala sürmekte ve o eski günlerden kalma korku hala ustalıkla kullanılmaktadır. Çarşıda fısıltı gazetesi ile yayıyılır yada eşkıyanın eli olan BDP'liler dolaşır ve haberi yayar "yarın dükkanlar kapatılıyor!"...

Tıpkı o günlerde olduğu gibi devlet bu günde vatandaşına yeterli güveni verememekte.
Tıpkı o günlerde olduğu gibi devlet vatandaşının arkasında durmamakta ve malesef tabî olarak vatandaş eşkıyaya teslim olmaktadır.
Bazen 2 gün bazen 3 gün üst üste kapatılan çarşılar ve iş yapamaz hale gelen esnaf kan ağlamakta. Manavların ürünleri çöpe gitmekte, çocukların rıskı çalınmakta!

Peki neden böyle!?
Devlet neden halkın yanında olmamakta. Neden yeterli öz güveni bulmamakta halk kendinde.
Çünkü siyasilerin samimi olmadığı görülmekte. Atılan hiç bir adım halk için değil lakin halka rağmen, ancak çıkar için...

Hiç bir vatandaş rızık kapısı olan dükkanını bu tür sebeblerle kapatmaz.
Zaten karnını zor doyuran bir halk, dükkanını kendi rızası ile günlerce kapatmaz, çocuğunun rıskından kesmez, mallarını çürümeye bırakmaz.
Ki emin olunuz bir çok esnaf ile bu durumu görüştüm. Ve bu tespitim bu görüşmelerin ve görüşlerin bir sonucudur. Hiç birinden aksi bir görüş almadım ancak çokça yakarış duydum.

ARTIK YETER DİYORUM...!
Halkım eşkıyaya teslim edilmesin!
Çocukların rıskı çalınmasın!
Kuzular kurda emanet edilmesin...!
Kurt ile dost Çobanlar def(n) edilsin!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com