9 Eyl 2012

Kalemine Güvenen Gelsin!


Kalemine Güvenen Gelsin!



Merhaba arkadaşlar, 

Yazı yazmayı, fikir paylaşmayı seven; kalemi güçlü yazar arkadaşlar aramaktayız. Pek çok alanda yazı işlerimiz olmakta. Kısaca üzerinden geçmek gerekirse; güncel haber siteleri için özgün haber içerikleri, günlük-aylık gazete ve dergiler için köşe yazıları ve haber muhabirliği, bir çok alanda makale yazarlığı, profesyonel çeviri işleri, film/dizi eleştirmenliği, oyun incelemeleri ve bunun gibi bir çok yazı işi...

Kalemine güvenen, bize uyum sağlayabilecek, aldığı işleri sorumluluk bilinci ile takip edip düzenli yapacak, yazdığı yazılarda özen gösterecek ve imla kurallarına hakim arkadaşlarımızı ekibimizin devamlı bir üyesi olarak beklemekteyiz. Kendinizi gösterip, kalitenizi ortaya koyduğunuzda alacağınız işler devamlılık arz edip alacağınız ücretlerde bununla orantılı olarak artacak. Bu iş fırsatıyla hem yazdığınız her yazı kelimesine kadar değer kazanacak ve yayılacak hemde bu çalışmalarınızdan ek geliriniz olmuş olacak.

Boş vaktiniz var ise ve yazı yazmaktan da zevk alıyorsanız bu tekliflerim ilginizi çekecek.


Ücret mevzusu; İlk etapta haber başı ortalama 20 kuruş ücret verilecektir. Yani günlük yarım saatinizi ayırıp 10 haber hazırladığınızda aylık ortalama 100 lira kazanmış olacaksınız. Sabah haber girecek arkadaşlara bu tekliflerin iki katını önereceğiz. Zamanla performansınız değerlendirelerek alacağınız ücretler buna orantılı olarak artacak.



Yapılacak bazı işler ve aranan nitelikler


---------------------------------------------------------------------

Haber Muhabirliği;


Haber diline hakim, gündemi devamlı takip eden, belirtilen sürelerde güncel haberleri takip edip yazabilecek tercihen ps bilgisi olacak arkadaşlar aranmaktadır. Haberi önce okur sonra okuduğunuz haberi kendi yorumunuzla tekrar kaleme alırsınız. Oluşacak haber aynı haberdir fakat ortaya çıkan farklı bir yazıdır. Buna özgün haber yazarlığı diyoruz. Haberin başlığı çarpıcı ve vurucu olmalı, haberdeki üslup temiz sade, anlaşılır bir haber dili olmalı, yazdığınız haberin çok kısa olması yada çok fazla uzun olması istenmez. Daha doğrusu haber ne gerektiriyorsa o uzunlukta haber çıkması gerekir.

Bu iş ilginizi çektiyse aşağıdaki şablona uygun biçimde 1 adet özgün hazırlayınız ve kendinizi kısaca anlattığınız bir yazı ile birlikte gönderin. Detayları konuşalım. Başlarda ufak tefek hatalarınız olabilir. Bunları zamanla karşılıklı anlayış ile çözer ve devam ederiz.

Haber başvuru formunu görmek için tıklayın. 


---------------------------------------------------------------------

Film/Dizi Eleştirmenliği;


Akıcı ve okunaklı bir üslup ile güncel film ve dizileri takip ederek belirli uzunluklarda eleştiri yapabilecek arkadaşlar arıyoruz. Duruma göre bu iş hem film eleştirisi hem de film özeti yazmayı gerektirebilir. Yine belirtilen koşullarda ve imla kurallarına uygun bir şekilde yazmanızı bekliyoruz.

Bu iş ilginizi çektiyse aşağıdaki başvuru formunu doldurup, kendinizi kısaca anlatan bir yazı ile birlikte gönderin. İrtibat kuralım.

Başvuru formunu görmek için tıklayın.

---------------------------------------------------------------------

Oyun İnceleme Yazarlığı;


Yukarıdaki genel kurallar bunun içinde geçerlidir. Kimi zaman çıkan büyük oyunlara detaylı inceleme yazıları yazıyoruz, kimi zaman küçük flash oyunlara kısa açıklamalar giriyoruz. Bu oyun sever arkadaşlar için çok eğlenceli bir iştir. İlgileniyorsanız yukarıda sözü edilen şablonlara benzer bir şekilde ufak bir çalışma yapıp bize gönderin.

Başvuru Formu için tıklayın

---------------------------------------------------------------------

Yorum Yazarlığı;


Bu iş neredeyse her forum yazarının yapabileceği türden bir iştir. Sadece imla kurallarına riayet ederek ilgili konularda 15-30 kelimelik görüşlerinizi yazmanız istenecek. Başvuru için nitelik aramıyoruz. İlgileniyorsanız sadece aşağıdaki forma bilgilerinizi girin. Eğer yukarıdaki fomlardan birini doldurmadıysanız ve size uygun tek iş yorum gibi basit işlerse bu formda kaydınızı girin. Makale, haber, eleştiri yazarlarımız yorum işlerinde önceliğe sahiptir.


Başvuru Formu için tıklayın


---------------------------------------------------------------------

Bunların dışında yaptığımız bir çok yazı işi mevcut. Bunlar sadece başlıca olanlarıdır. Yapabileceğiniz işleri ayrıca kendinizde belirtebilirsiniz.

İletişim adresimiz: ebulizelcezeri@gmail.com

Sadece bir formu doldurmanız yeterlidir.
...

Not: Aynı anda ilgi duyduğunuz birden çok iş için başvuru yapabilirsiniz. Bunlar sadece yeteneğinizi görebilmemiz için size referans oluşturacak. Yani aslında bize göre düzgün bir makale yazabilen kişi çok güzel haberde yapabilir, eleştiride yazabilir, incelemede yapabilir. Başlarda yaşanacak acemilikleri de normal görüyoruz. Zamanla her şey oturur.


Öncelikli önemli not: İşi yapmak niyetinde olan sevgili arkadaşlarımın öncelikli bilmesi gereken ilk kural: Her yapacağımız iş ve her yazacağımız cümle %100 özgün olmak zorundadır. Bana copy-paste yazı yada alıntı içeren yazılar göndermek niyetindeki arkadaşlar boşuna zahmet etmesinler ve vaktimizi çalmasınlar lütfen. Her yazıyı çeşitli araçlar kullanarak denetlemekte ve özgünlük denetiminden geçirmekteyiz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com