22 Kas 2014

Dortmund Üniversitesi

http://sanalolay.com/wp-content/uploads/2014/11/Hochbahn_Uni_lb.jpg

DORTMUND TEKNİK ÜNİVERSİTESİ


Almanyada üniversite okumak isteyen gençlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bunun birçok sebebi vardır… Öncelikle günümüzde artık üniversite mezunu olmanın acı da olsa pek fazla getirisinin olmadığı bir zamanda eğer diğer üniversite mezunlarından sıyrılarak belirgin bir şekilde öne çıkmak istiyorsanız dünya çapında saygınlık kazanmış sayılı üniversitelerden birinde okumanız gerekmektedir. Almanyada lisans eğitiminizi almak ülkemizde lisans eğitimi almaktan çok daha kolaydır. Burada gençleri düşündüren tek şey dil sorunudur ki bunu da aşmanız iyi bir dil eğiti ile imkânsız değildir.


Universität Dortmund

Her kesin aklına takılan ise Almanyada yüksek lisans eğitimi veya Almanyada master yapmak acaba Türkiye’de yapmaktan daha mı kolaydır ve elbette Almanyada lisans eğitimi almanın masrafı ne olacaktır?

Öncelikle Almanyada üniversite okumak devletin tanıdığı bir hak olduğu için ufak tefek ücretlerin dışında tamamen ücretsizdir. Almanyada yüksek lisans yapmanız için de ülkemizdeki gibi ALES ve benzeri sınavlara da tabi değildir. Üstelik lisans eğitimini 3 yıl gibi kısa bir sürede bitirmeniz mümkündür. (Tıp hariç tüm dünyada tıp 6 yıldır) üstelik 1 yılda tamamlanabilen yüksek lisans ve master bölümleri bile vardır.

Dortmunt Teknik Üniversitesi Almanya’da 1960 yılında kurulmuş ve prestij sahibi bir Üniversitedir. 2007 yılının Kasım ayından itibaren Teknik üniversitesi statüsü kazanmıştır. Özellikle Fen ve Mühendislik alanlarında öne çıkan üniversite yenilikçi tarafı ile de ön plana çıkmaktadır.

Bünyesinde mevcut fakülteler; Matematik, Fizik, Kimya, İstatistik, Kimya ve Biyoloji Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri (Bilgisayar Mühendisliği), İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Rehabilitasyon Bilimleri, Ekonomi ve Sosyal bilimler, Pedagoji ve Sosyoloji, ilahiyat ve Kültür bilimleri, Spor ve Sanat Fakültesi




Kaynak
Dortmund Üniversitesi

Almanya’da lisans, Almanya’da master, Almanya’da üniversite, Almanya’da yüksek lisans, Dortmund Üniversitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com