24 Kas 2014

Göttingen Üniversitesi

http://sanalolay.com/wp-content/uploads/2014/11/208626_1aula.jpg

GÖTTİNGEN ÜNİVERSİTESİ


Almanyada lisans yapmak son derece kolay ve güzeldir. Olağan üstü üniversite olup Avrupa standartlarındadır. Almanya’nın en iyi üniversitelerinden biridir. Avrupa kültüründe çok saygınlığını ele alan eğitici ve öğretici üniversitelerden birisidir sadece. Saygın isimlerin mezun olduğu bu üniversite çok iyi bir eğitim seviyesine sahiptir. İki bin on bir yılından itibari ile on üç fakültesi, yirmi dört bin öğrencisi ve iki bin beş yüzden fazla profesör ve öğretim üyesi ile eğitim vermeye devam etmektedirler. Almanyada lisans yapmak sanıldığı gibi zor değil aksine çok kolaydır. Türkiye üniversitelerle eş değerdir. Göttingen üniversitesi Almanya’da iki bin altı yılında başlatılmış Alman eğitim ve araştırma bakanlığı bünyesinde kurulmuştur. Üniversitenin kuruluşundan bu yana kırk beş adet Nobel ödülü almıştır.


208626_1aula

İkinci dünya savaşı sırasında gerçekleşen Nazi baskıları ile Albert Einstein çalışmalarını burada sürdürerek Almanya’dan ayrılmıştır. Göttingen üniversitesi ikinci dünya savaşından sonra yani itibari ile eğitime tekrar devam etmektedir. Göttingen şehri Niedersachsen kasabasının güneyinde bulunur. Göttingen şehri üniversitesiyle ün kazanmıştır.


Üniversitesi ile göttingen şehri bir aradadır. Orta çağdan bu yana Mainz başpiskoposluğuna bağlı olup Almanya’daki halkı Katolik’tir. Bin beş yüz yirmi sekizde Martin Luther öğretileri dünyada ün kazanmıştır. Asırlar arası Almanya’nın halkı Lüteranlığı ister ve seçer. Nazi Almanya’sı döneminde dokuz kasım bin dokuz yüz otuz sekiz yılında Kristal gece olayları ile Almanya’nın Göttingen şehrinde sinagog yıkılmıştır. Yahudilerin bir kısmı öldürülüp sağ kalanlar toplama kampına götürülerek tarihe yazdırmışlardır.




Kaynak
Göttingen Üniversitesi

Almanya’da lisans, GÖTTİNGEN ÜNİVERSİTESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com