24 Kas 2014

Kaiserslautern Üniversitesi

http://sanalolay.com/wp-content/uploads/2014/11/TuklMap.jpg

KAİSERSLAUTERN ÜNİVERSİTESİ


Almanya’da üniversite eğitiminin pek çok avantajı var. Bunlardan bazılarını, eğitim kalitesi, ekonomik ücretler, staj ve kütüphane olanakları, Y.Ö.K tarafından denkliği kabul edilen diplomalar, mezuniyet sonrası Almanya’da iş ve ikamet olanağı diye sıralayabiliriz.


 


Kaiserslautern


Almanya’da lisans eğitimi görmek isteyen öğrenciler için bir seçenek de; Kaiserslautern Üniversitesi. Kaiserslautern Üniversitesi Almanya’nın en yeni teknik üniversitelerinden biridir. Kuruluşu 1971 yılına dayanır. Matematik ve fizik alanında eğitime başlamış üniversite bugün itibariyle 44 farklı dalda eğitimi olanağı bulunmaktadır. Tam anlamıyla bir kampüs üniversitesidir. Sosyal aktiviteleri açısından oldukça geniştir. Özellikle matematik alanında Avrupa’nın en iyi üniversitelerinden biridir. Üniversite’nin eğitim dili Almancadır.


 


TuklMapÜniversiteye kabul edilmek için öğrencinin 600 saatlik Almanca kursu gördüğünü belgelemiş olması gerekir. Kaiserslautern Üniversitesi’nin 12000’den fazla öğrencisinin beşte birinin yabancı olması üniversitenin uluslar arası bir eğitim kurumu olduğunun en açık göstergesidir. Almanya’da yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere de üniversitede lisansüstü ve master eğitime devam eden öğrenci sayısının da fazla olduğunu söylemeliyiz. Kaiserslautern Üniversitesi bilimsel araştırmalar açısından oldukça ilerlemiştir. Üniversite “Science Alliance Kaiserslautern- Kaiserslautern Bilim Birliği” in de temelini oluşturur. Bu araştırma birliği 9 enstitüden oluşmaktadır. Öğrenciler ve bilim adamları için çok geniş bilimsel çalışma olanaklarına sahip olan Kaiserslautern Üniversitesi Almanya’nın doğal ve tarihi güzellikleri yanı sıra futbol içinde önemli olan Kaiserslautern şehri içinde çok önemli bir eğitim kurumudur.


Almanya’da master olanağı ile ilgili genel kurallar bu üniversite için de geçerlidir. Almanya’da master devlet üniversitelerinde ücretsizdir. Almanya’da yüksek lisans öğrencinin mezun olduğu lisans dalında yapılmak zorundayken, Almanya’da master yapmak isteyen öğrenciler kendilerine farklı bir alan seçebilirler.




Kaynak
Kaiserslautern Üniversitesi

Almanya’da lisans, Almanya’da master, Almanya’da yüksek lisans, Kaiserslautern Üniversitesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com