26 Kas 2014

Karlsruhe Üniversitesi

http://sanalolay.com/wp-content/uploads/2014/11/Karlsruhe_Germany_Castle.jpg

KARLSRUHE ÜNİVERSİTESİ


Karlsruhe Üniversitesi 1825 yılında kurulmuştur. Almanya’nın araştırma üniversiteleri arasında bulunmaktadır. Almanya’nın ilk teknik üniversitesi ve en köklü eğitim kurumlarındandır. Üniversite doğa bilimleri, teknoloji çalışmaları, matematik ve elektriğe odaklanmıştır. Şehir olarak Baden- Wüttenberg Eyaleti’nin üçüncü büyük şehri olan Karlsruhe’de bulunan üniversitenin 44 farklı bölümde eğitim gören 18500’den fazla öğrencisi vardır. Almanya’da üniversite okuyup özellikle de fen bilimleri alanında kendimi geliştirmek isteyen öğrenciler için biraz üniversitenin kabul şartlarını inceleyelim. 500 Euro dönem harcı yatırılan üniversitede özellikle dönem başına ve her kayıtta 100 Euro daha ödenmektedir. Okulun barınma imkânları çok gelişmiştir.


Schloss


Okulun içindeki ve çevresindeki yurtların yerleşim kapasitesi yüksektir. Başvurular sadece online olarak okulun kendi sayfasından yapılmaktadır. İyi derecede Almanca bilmeniz size başvuru süresinde ve eğitim boyunca kolaylık sağlar. Çünkü okulun bir hazırlık sınıfı yoktur. Sadece üniversite bünyesinde USTA diye herkese açık olan ücretli bir dil kursu vardır. Bu kurs ücretlidir ve günde 3 saat olan bu kursla eğitim için gerekli Almanca’yı öğrenmeniz çok zordur. Bu sebeple iyi derecede Almanca bilmeyen ve fen bilimleri alanında çalışmak istemeyen öğrencilerin Almanya’da lisans için Karlsruhe Üniversitesi’ni tercih etmesini tavsiye etmeyiz.


Karlsruhe_Germany_Castle


Ancak mühendislik dalında yurtdışında eğitim alam k isteyen gençlere Karlsruhe Üniversitesi’ni şiddetle tavsiye ederiz. Çünkü okul mühendislik dalında çok ilerlemiş olup, gösterdiği bilimsel performans nedeniyle devletten mali destek almaktadır. Almanya’da yüksek lisans ve Almanya’da master yapmak isteyen öğrencilere de şunu hatırlatmalıyız; Karlsruhe Üniversitesi’nde yüksek lisans ve master derslerinin de tamamına yakını İngilizce’dir.




Kaynak
Karlsruhe Üniversitesi

Almanya’da lisans, Almanya’da master, Almanya’da yüksek lisans

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com