21 Kas 2014

Otomobil Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

http://sanalolay.com/wp-content/uploads/2014/11/otomobil-alirken-once-fiyatina-bakiyoruz-ucuz-6459685_o.jpg

Günümüzde fabrika çıkışlı, sıfır diye tabir edilen arabaların yanında ikinci el araba piyasası da oldukça hareketlidir. otomobil-alirken-once-fiyatina-bakiyoruz-ucuz-6459685_o


Özellikle uygun fiyatta araç bulabilmek ve düşük model de olsa araç sahibi olabilmek isteyenler için ikinci el araba piyasası oldukça iyi bir seçenektir. Ayrıca bu işi günümüzde ticaret olarak yapan da pek çok kişi ve galeri bulunmaktadır.

Fakat bu tür alım satım işlerinde bazı kötü durumlar yaşanmaktadır. Öyle ki alınan araçlar kısa süre içinde sorun çıkartıp çok daha fazla masraf gerektirebilir. Bu nedenle de araç almadan önce aracın çok iyi incelenmesi gerekmektedir. Bu sayede hem iyi bir araca sahip olmuş hem de ileride çıkacak sorunları önleyebilirsiniz.


araba-alirken-600x300

Bunun için öncelikle aracın yürüyen aksamının iyice bir kontrolden geçirilmesi gerekmektedir. Bunun alanında uzman biri tarafından yapılması uygun olacaktır. Yürüyen aksamda bir sorun yoksa kaportası, boyası vs. bakılarak karar verilebilir. Tüm bunlarda sorun yoksa rahatlıkla araç alınabilir.

Fiyatta ise iyice araştırılmalı ve piyasadaki fiyatlarla karşılaştırılmalıdır. Bu sayede çok daha uygun araçlar bulunarak ekonomik bir şekilde ihtiyaç giderilebilir.
ikinci-el-otomobil-alırken-600x336Sıfır araçlarda ise dikkat edilmesi gerekilen en önemli nokta uygun kampanyalar ve fırsatlardır. Öyle ki günümüzde sıfır araç sahibi olmak oldukça kolaydır. Faizsiz taksitlendirmeler, cazip fiyatlar çoğu kişi için oldukça önemli ve tercih edilebilirdir. Çıkan modeller pek çok galeride test sürüşünde sizleri beklemektedir. Bu sayede araçları yakından tanımanız da mümkündür. Aracın tüm özelliklerini öğrenerek, onunla gezerek alacağınız aracı çok daha iyi tanıyabilirsiniz.

Özellikle galeriden alınacak olan araçlarda fiyatlar ve garanti konusunda dikkat edilmelidir. Aracın bir sorunu olmaması ve galerinin her türlü sorunda tam destek vermesi sizin için oldukça önemli ayrıntılardır.

Ayrıca günümüzde yakıtlarda oldukça çeşitlenmiş durumdadır. LPG, dizel ya da benzin ile çalışan araçlar bu bakımdan da karşılaştırılmaktadır. Özellikle benzinin pahalı fiyatta olması diğer seçeneklere insanları yönlendirmiştir. Aracınızı almadan bunu da göz önünde bulundurmanız gerekir.

Son olarak alınacak araçlarda en çok dikkat edilmesi gerekilen nokta aracın herhangi bir sorunda alacağı destektir. Öyle ki günümüzde pek çok kişi yedek parça ve destek sıkıntı çekmektedir. Bu sorun büyükşehirlerden daha çok küçük yerlerde ortaya çıkmıştır. Pek popüler olmayan ya da yeni model araç için parça desteği çok kısıtlı olabilmektedir. Bu da kişilerin oldukça fazla zamanını almaktadır. Bu nedenle araç almadan tüm bu noktalara dikkat etmek gerekir.




Kaynak
Otomobil Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

araba alırken, araba piyasası, dikkat edilmesi gerekenler, ikinci el araba, nelere dikkat etmek gerekir, otomobil alırken

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com