21 Kas 2014

Son Moda Televizyonlardan Hangisi Tercih Edilmeli

http://sanalolay.com/wp-content/uploads/2014/11/Buying-A-TV-e1344614128345.jpg

Uzun yıllardır hepimizin evinin neşe kaynağı haline gelen televizyonlar olmazsa olmazlarımız arasındadır. Önceleri mobilya önemliyken şimdilerde listenin en başında televizyon yer alıyor. Alınması en aciller listesine giren televizyonlar da teknoloji ile birlikte gelişim gösterdi. Binlerce değişik çeşitte ve farklı modellerde üretilen televizyonlardan hangisinin alınacağına karar vermek de bir o kadar zor. Son zamanlarda artan teknoloji marketlerindeki uzmanların yardımları sayesinde karar verdiğimiz bu ürünler çeşitli ebat ve renklerdedirler. Yüzlerce değişik başlık altında inceleyebileceğiniz televizyon çeşitleri ise en son zamanlarda LED TV mi LCD TV mi sorusu ile karşımızdadır.


Buying-A-TV-e1344614128345

Tabi ki bu ürünleri satın almaya karar vermeden önce sınıfının en iyileri hangileri ve aralarında ne gibi farklar var şeklinde sorgulamalar ile en son alınacak ürüne karar verilir. Öncelikle ne renk ürün tercih edeceğiniz önemlidir. Daha sonrasında da çeşitli markalar arasından hangisinin kasa ve içerik bakımından sağlam, teknik servis açısından ulaşılabilir olduğuna konu gelir. Bunlara karar verdikten sonra televizyonu satın alıp yerleştireceğiniz odanın genişliği çok önemlidir. Odanın genişliğine göre ne tarz televizyonlar sizin için uygun ya da ebatları ne olmalı bunları belirleyebilirsiniz. Bu konularda oldukça bilgili kişilerle iş birliği içerisinde olmanız da oldukça önemlidir. LED TV ya da LCD TV bu iki televizyon arasındaki fark en çok akla takılan konulardan biridir. İzlediğiniz programlar elbette ki normal tüplü televizyonlardaki görüntü kalitesi ve çeşidi yönünden farklılık göstereceklerdir. Özellikle LCD’lerde standart yayını izlerseniz ekrandaki her şeyi daha yayvan ve şişkin görürsünüz.


 


Bu nedenle yayın formatını 4:3’ten 16:9’a çevrilmesi gerekmektedir. Ayrıca ekran boyutuna göre değişen izleme mesafesini de göz önünde bulundurmalısınız. Eğer izleme mesafesini hesaba katmazsanız; her televizyon izlediğinizde bu eğlence değil eziyet haline döner. 1 metreden 3,2 metreye kadar izleme mesafesi olan televizyon ebatları 26’’ den başlayıp 47’’ e kadar bulunmaktadır.

Dikkat etmeniz gereken hususlardan bir diğeri de HDMI, USB, Scart girişlerinin bulunup bulunmadığıdır. Bu temel özelliklerin yanı sıra kimisi dekoderini içerisinde bulundurup sizlere dekoderinize yer arama ihtiyacından kurtarmaktadır. Ayrıca son dönemdeki televizyonların birçoğu 3D özellikte olurken birçoğu da bluetooth ve internet özellikleri içermektedir. LCD TV mi LED TV mi derseniz en sağlıklısı şuan için tabi ki de ikincisidir.

Görüntü ve ses kalitesi açısından iyi olan bir ürünü mutlaka bir diğeriyle yan yana izleyip en iyi kararı öyle vereceğinizi asla unutmayın.




Kaynak
Son Moda Televizyonlardan Hangisi Tercih Edilmeli

televizyon alırken, Televizyon alırken nelere dikkat edilmesi gerekir, televizyon çeşitleri, televizyon ebatları, Televizyon seçimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com