4 Oca 2015

Öğrenim Kredisi ve Öğrenim Bursları Sonuçları Açıklandı

http://sanalolay.com/wp-content/uploads/2015/01/kyk.jpg

Kredi Yurtlar Kurumu 04.01.2015 tarihi itibari ile kredi ve burs sonuçlarını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı tarafından gelen açıklamada talebelerin heyecanla beklediği sonuçlarla beraber burslara gelen zamda açıklandı. Bu yıl kredi ve burs alan öğrencilerin aldığı ücretler 300 TL’den 330 TL’ye yükselmiş olduç


 


Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca açıklanan verilere göre


Lisans öğrencilerine: 330 TL


Yüksek lisan öğrencilerine: 660 TL


Doktora öğrencilerine 990 TL


burs ve kredi ödemesi gerçekleştirileceği açıklandı.


Kredi ve Bursların Onaylatılması


Daha önce öğrencilerin onay almaları için notere gitmeleri gerekiyordu ancak bu yıl notere gitmelerine gerek kalmamıştır.


Daha önceki yıllarda öğrenciler kredi ve burslarını onaylatabilmeleri için notere gitmeleri ve aldıkları burs ve kredileri belirli bir masraf karşılığında onaylatmaları gerekiyordu. Bundan sonra öğrenciler bu işlemleri 31 Ocak 2015 tarihine kadar PTT aracılığı ile alacakları e-Devlet şifleri ile beraber sisteme girerek onay almaları mümkün olabilecektir.


 


Kredi ve Bursların dağıtımı hangi tarihlerde gerçekleşecek?


Önceki yıllarda kredi ve burslar her ayın 6 ile 7’si arasında gerçekleşmekte idi. Milyonlarca öğrencinin bu tarihte bankalara hücum etmesi dolayısıyla aşırı uzun kuyruklar oluşmakta ve buda mağduriyetlere sebep olmakta idi. Bundan sonra yapılacak uygualmada ise öğrencilere farklı tarihlerde ödemeler geçilecek. Bu uygulamaya göre her öğrencinin kimlik numaralarının son hanesi dikkate alınacak. Söz gelimi; Kimlik numarasının son rakamı 0 ile biten öğrenciler ödemelerini ayın 6’sında alacak. Son rakamı 2 ile biten öğrenciler ödemelerini ayın 7’sinde alabilecek. 4 olanlara 8’sinde, 6 olanlara 9’unda, 8 ile bitenlere ayın 10’unda ödemeler gerçekleştirilecek.


Kredi Almalı Mıyım?


KYK’dan 4 yıl boyunca aldığı krediyi ödemekte zorluk çeken bir abiniz olarak tavsiyem; şayet ihtiyacınız yoksa kesinlikle kredi almamanızdır. Her ne kadar her ay 330 tl almak ve onu ay boyunca harcamak güzel olsa da, mezun olduktan hemen sonra iş hayatına on bin liradan fazla borçlu olarak başlamak insanın zoruna giden bir şeydir. Hali hazırda çetin ve acımasız hayat koşullarında, aldığım krediyi hala ödüyorum. İhtiyacınız olmadığı halde kesinlikle bu krediyi almayın. Eğer ihtiyacınız olmadığı halde alıyorsanız da bunu yatırım olarak kullanmanız daha mantıklı olacaktır.




Kaynak
Öğrenim Kredisi ve Öğrenim Bursları Sonuçları Açıklandı

burslar, kredi yurtlar kurumu, kyk, öğrenim bursu, öğrenim kredisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Best affiliate payout program guaranteed with FileSonic.com